Apple съкращава доставките на iPhone за Коледа

За новите телефони няма особено голямо търсене

Apple съкращава доставките на iPhone за Коледа

Снимка: БТА

1504 ~ 1 мин. четене
Традиционно силният за бизнеса зимен празничен сезон тази година идва с по-малко iPhone модели на пазара от очакваното. Applе продължава да намалява поръчките за производство и на трите си нови смартфона, пише Wall Street Journal в свой материал днес, в който се позовава на вътрешни източници. 

Компанията от Купертино представи три модела iPhone тази година – XS, XS Max и XR. Те дойдоха с претенцията, че са най-подобрените и съвършени устройства на марката досега. Интересът към тях обаче не кореспондира с гръмките думи. 

Търсенето им е значително по-слабо от очакваното. А решението на Apple да предложи повече модели от обикновено, всъщност направи прогнозите за броя на необходимите компоненти и телефони още по-трудни, пише изданието. 

Преди няколко седмици Apple излезе с неприятна за инвеститорите новина – че очаква по-слаби продажби на своите смартфони през коледното тримесечие. Последваха и подсказки от няколко доставчици на оборудване, че поръчките към тях от страна на компанията се свиват. 

Най-лоши са прогнозите за последно появилия се на пазара iPhone XR. В материала се посочва, че Apple е намалила с една-трета производствения си план, който преди това е предвиждал осигуряването на наличности от близо 70 млн. единици. Поръчките са били за периода септември-февруари. 

Apple започна да предлага най-новото поколение телефони на два етапа. Първо предложи на пазара iPhone XS и XS Max през септември. През октомври пусна и iPhone XR. 

Засега компанията не е коментирала новините за свиване на доставките. 
Коментари: 0