Apple стартира нов вид отключване на iPhone

С помощта на Apple Watch

Apple стартира нов вид отключване на iPhone

Снимка: Unsplash

1848 ~ 1 мин. четене

Apple скоро ще направи отключването на iPhone по-лесно, поне за притежателите на Apple Watch. Новата функция ще позволи на човек да стартира телефона си чрез лицево разпознаване (Face ID) дори и да носи маска. За собствениците на Mac, но също ползващи часовник на Apple, опцията е по-позната. Те вече могат да отключват устройството си, само като се приближат до него, но стига да носят Apple Watch.

Подобен ще е и ефектът при iPhone. Достатъчно е човек да плъзне пръст по екрана, за да отключи телефона си, който иначе ползва Face ID за това. За целта обаче трябва да носи на китката си Apple Watch. Благодарение на комуникацията между двете устройства, смартфонът ще знае, че го отключва притежателят му. Самият часовник ще издаде лека вибрация, с което ще сигнализира, че е бил използван за отключване на iPhone.

Функцията улеснява значителен брой потребители. И е особено полезна в условията на пандемия, когато хората масово ползват маски за лице навън. Координацията между iPhone и Apple Watch ще ги отърве от необходимостта постоянно да махат и слагат защитното средство от устата и носа си.

Новият вид отключване се очаква да стане достъпен през тази пролет, когато Apple пусне iOS 14.5 за iPhone и съответната актуализация на Apple Watch, уточнява CNBC.Подкрепи Economic.bg