\"Аз суджук не ям, имам високо кръвно\"

Бойко Борисов, министър-председател

Цитат на деня:

\
3182 ~ 1 мин. четене
"Аз суджук не ям, имам високо кръвно, близките ми го знаят това". Това коментира министър-председателят Бойко Борисов по повод скандала, придобил известност като "Суджукгейт".

Припомняме, че преди седмица главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на депутата Живко Мартинов (ГЕРБ), за да му бъде повдигнато обвинение заради упражняван натиск от името на премиера Борисов над търговец, който бил принуден да даде 4 тона суджук. 

В понеделник от прокуратурата обявиха, че има данни Живко Мартинов да е притискал свидетели и 10 прокурори от "Бюрото за защита" към главния прокурор бяха изпратени на място в Добрич. 

Мартинов беше освободен от Народното събрание.

Борисов категорично отрече пред журналисти в Ямбол името му да е свързано със скандала, съобщава Actualno.com. 

"Разпоредил съм разследване, никой не ни е хванал в престъпление", добави Борисов, според когото "всеки негодник може да си измисли всичко". 

На въпрос дали съществува списък с фирми, от които се събират пари за ГЕРБ, премиерът отвърна, че ако бъдат подадени достоверни сигнали от такива пострадали фирми и бизнесмени, "ще бъдат изчистени всички до един, ако има такива" (бел. ред. - виновните).
Подкрепи Economic.bg