Бъчварова: Изтича газ от две цистерни, обстановката се усложнява

Ще се наложи гражданите да останат извън селото по-дълго време

Бъчварова: Изтича газ от две цистерни, обстановката се усложнява

Обезвреждането на цистерните е започнало, но имаме усложняване на обстановката заради изтичане на газ от две оъ тях. Това заяви на извънреден брифинг на Кризисния щаб вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова. По последна информация едната цистерна вече е обезопасена и специалистите продължават да работят. 

Тя призова за спокойствие и време, за да се вземе най-доброто решение. Както и да не се правят опити от цивилни да стигнат до опасните зони.

Тя заяви, че вероятно ще се наложи гражданите да останат извън селото по-дълго. „Трябва да са наясно, че най-важното е да предотвратим рисковете. Ако някой има нужда от нещо, от което има потребност в този момент - да се обръща към кмета за допълнителна информация“, каза тя.

„Ситуацията наистина се обостри сравнение със снощи”, потвърди и главният секретар на МВР Георги Костов. „Снощи имаше теч от една от цистерните, имаше и контролиран факел, който пожарникарите поддържаха, така че да няма обгазяване на населеното място”.

По думите му факелът е загаснал заради падналите температури, а сега предстои с вдигането на температурите Хитрино да бъде обгазено.

Коментари: 0