Бъчварова: Подаваме оставка при загуба на Цецка Цачева

Според нея това е начинът да се понесе политическа отговорност

Бъчварова: Подаваме оставка при загуба на Цецка Цачева
356 ~ 1 мин. четене
Ако загубим има основание да подадем оставка. Това каза министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова в ефира на Нова телевизия. Според нея това е начинът да се понесе политическата отговорност от евентуалната загуба на Цецка Цачева на втория тур на президентските избори в неделя.

„Трудно ще управляваме без гласа на гражданите, нека се опитаме да го спечелим пак, да поискаме доверието на избирателите на парламентарни избори“, каза Бъчварова. По нейните думи ГЕРБ ням да опитва да прави второ правителство при сегашния състав на Народното събрание и ще се чакат резултатите от евентуалните предсрочни парламентарни избори.

Бъчварова вярва, че Цецка Цачева все още има шанс да победи. „Има около 2 млн. гласа, които не гласуваха на първи тур. Това са гласовете, които могат да обърнат всичко“, смята тя.

Вътрешният министър, както много от представителите на ГЕРБ, заяви, че при оставка на правителството държавата ще изпадне в криза. „Много от проектите, много от работата, която трябва да се свърши, всичко ще бъде прекратено“, каза Бъчварова.

Според Бъчварова президентската битка в САЩ е много оспорвана и това означава голяма поляризация в обществото. Тя обясни, че ако Доналд Тръмп стане президент с идването на новата администрация ще трябва да се установяват контакти с нови хора.

„Ще има нови отношения между така създадените полюси. Нови приоритети във външната политика. Факт е, че гражданите на света искат да променят досегашната политика", каза Бъчварова.
Подкрепи Economic.bg