Столична община получава 400 млн. лв. за канализация

Парите са по оперативна програма „Околна среда“

Столична община получава 400 млн. лв. за канализация
4301 ~ 1 мин. четене
Столичните квартали „Манастирски ливади“, „Кръстова вада“, „Гърдова глава“, „Драгалевци“, „Симеоново“, „Бояна“ „Бенковски“, „Орландовци“ ще имат канализация благодарение на европейските фондове. За тази цел са договорени около 400 млн. лв. по оперативна програма „Околна среда“. Това стана ясно по време на подписването на договора за регионалното прединвестиционно проучване на Столичната община по програмата на стойност 5.2 млн. лв.

„В момента продължаваме изграждането на канализация по ПУДОС и инвестиционната програма на „Софийска вода“ в „Горна баня“, „Горубляне“, „Бенковски“ и с. Войнеговци“, коментира столичният кмет Йорданка Фандъкова във Facebook. По нейните думи сега се подготвят и проектите за местност „Сливница – Люлин“, за местност Кръстова вада по ул. „Никола Крушкин – Чолака“ и ул. „Емилиян Станев“.

„През последните години изградихме над 120 км канализация и над 240 км водопровод, но това не е достатъчно. Изграждането на тази инфраструктура изисква големи инвестиции“, каза Фандъкова. По нейните думи подписаният договор дава възможност да се подредят приоритетите и после да кандидатстваме за финансиране на строителни дейности. Ще са нужни и много средства за отчуждаване на терените. Подобни инвестиции могат да се реализират успешно благодарение на партньорството между държавата и общината.
Подкрепи Economic.bg