Бъфет е увеличил тройно дела си в Apple

Инвестиционният фонд на милиардера вече притежава акции за над 7.7 млрд. долара

Бъфет е увеличил тройно дела си в Apple
3896 ~ 1 мин. четене
Инвестиционният холдинг на Уорън Бъфет Berkshire Hathaway е увеличил тройно дела си в Apple през последните три месеца. Това става ясно от обявление на Американската комисия по ценни книжа и борси. В годините назад милиардерът е бил силно скептичен към представянето на акциите на технологичната компания. Сега обаче се вижда, че този скептицизъм явно намалява и не е изненадващо предвид резкия скок в цената на книжата на Apple през последния месец.

От данните се вижда, че броят на притежаваните акции се е увеличил от 15.2 млн. на 57.4 млн. броя през четвъртото тримесечие. Това придобиване е увеличило стойността на притежавания от Berkshire Hathaway от 1.7 млрд. до 6.64 млрд. в края на декември. За още месец и половина делът вече е поскъпнал до 7.74 млрд. долара.

През 2011 г. Бъфет обясняваше, че Berkshire “е държал малко акции на Apple в миналото и ще държи много малко за в бъдеще“. Тогава той изтъкваше като причина трудното дългосрочно прогнозиране в движението на цената на тези акции.

При затварянето на борсовата сесия във вторник цената на акциите на Apple се покачи до близо 135 долара за брой, а цялостната оценка на компанията надхвърли 700 млрд. долара.
Подкрепи Economic.bg