Българин представя иновативни дрон технологии на най-голямото руско авиоизложение HeliRussia 2018

Drone ARENA се нареди сред победителите на първия в България Международен младежки фестивал за научно-техническо творчество „От винта!”

Българин представя иновативни дрон технологии на най-голямото руско авиоизложение HeliRussia 2018
1732 ~ 2 мин. четене

Българинът Антон Пулийски от Drone ARENA е избран да представи иновативни разработки в областта на дроновете на най-големия руски авиокосмически форум HeliRussia 2018 на 24-26 май в Москва. Това стана възможно след като Drone ARENA се нареди сред победителите на първия в България Международен младежки фестивал за научно-техническо творчество „От винта!”, който се проведе през април в София.

Българинът ще представи разработени от Drone ARENA прототипни модели дронове, както и различни технологии за екплоатация на дроновете, включително и такива, позволяващи на летящите машини да разпознават човешки лица или други обекти. Пулийски се занимава професионално в областта на дроновете от около пет години, обхващайки както технологичните аспекти по развитието на тези машини, включително навлизането на иновации като изкуствен интелект, така и правните въпроси около тяхната експлоатация.

Проектът Drone ARENA има за цел да популяризира дроновете в българското общество и да покаже техните възможности по един завладяващ начин, посредством организирането на демонстрации, състезания, публични лекции и други активности. Основната насока е да се даде шанс на иновативните летателни технологии да бъдат интегрирани в обществото и да се даде гласност за техните възможности. В него  участват експерти от различни области, свързани с новите технологии и дистанционно управляемите системи, а сред партньорите на Drone ARENA са първият спортен дрон клуб в България „Drone Extreme“, Българска федерация по авиомоделизъм,  Асоциация Безпилотни летателни системи, Фондация “ЛИБРе”, както и  международните партньори - FAI (Световната Федерация по въздушни спортове - Fédération Aéronautique Internationale) и MultiGP (най-голямата световна лига за дрон състезания, която се стреми да направи този спорт спорт достъпен за всички в цял свят).

През последните две години Drone ARENA организира и проведе над 30 събития свързани с дроновете и тяхното приложение, както и няколко състезания с FPV дронове с международно участие. Друга не по-малко важна насока е провеждането на обучения за запознаване с техниката на пилотиране на дронове и придобиване на основни познания по авиационна култура.

Коментари: 0