Путин: До дни очакваме Борисов в Русия

Радев смята, че разговорите му с Владимир Путин ще помогнат за възобновяване на диалога между Русия и България

Путин: До дни очакваме Борисов в Русия
4181 ~ 2 мин. четене

След няколко дни Русия „ще има удоволствието да приеме министър-председателя на Българи”. Това заяви руския президент Владимир Путин по време на срещата си с българския си колега Румен Радев в Сочи.

Той добави, че по време на визитата на Бойко Борисов ще продължат разговорите за задълбочаване на икономическото сътрудничество.

„Няма да навлизам във въпроси от икономически характер, отбелязвайки само, че през изминалата година се наблюдава ръст на стокообмена, но това не може да ни зарадва, защото възможностите са по-големи”, каза Путин.

Приветствайки Радев в Сочи, Путин припомни, че българският лидер е на посещение в Русия във връзка със 140-годишнината от Освобождението на българския народ от османско владичество. Според него това е един от основните етапи в общата ни история.

От своя страна българският президент смята, че разговорите му с Владимир Путин ще помогнат за възобновяване на диалога между Русия и България след дълга почивка.

"Целта на посещението ми е да се възстанови диалогът между двете страни на най-високо ниво след неговата дългогодишна пауза, този диалог има голямо значение във всички области от взаимен интерес." - каза Радев в началото на разговорите с Путин.

Българският лидер заяви, че по време на срещата иска да направи стратегически преглед на двустранните отношения, в които, според него, има голям потенциал. По-специално, Радев заяви наличието на взаимни интереси Русия и България имат по отношение на търговията, икономиката, образованието, културата и енергетиката.

Вчера руският премиер по време на срещата си с Радев също каза, че в най-скоро време очаква Борисов да посети Москва. „Сега през май е Вашата визита, в близко време чакаме и визита на премиера Борисов", каза Медведев.

Коментари: 0