Българин за втори път поред е „Най-силен мъж на Америка“

Димитър Саватинов пребори конкуренцията и спечели престижното отличие

Българин за втори път поред е „Най-силен мъж на Америка“
4055 ~ 2 мин. четене
Автор: Илия Лазаров

Най-силният български силов атлет Димитър Саватинов отново остави ярка следа в историята на спорта, като за втора поредна година взе приза Най-силният мъж на Америка“, съобщи БНР. Надпреварата се проведе в Атланта, щата Джорджия и предизвика огромен интерес.

Българинът доби правото си на участие в това престижно състезание, след като през годината показа изключителна форма и отлични резултати в квалификациите за първенството. Победата беше трудна, защото имам контузии на раменете и коленете, но съм щастлив и горд, че успях. Не се срещат често спортисти, които да вземат поредни титли Най-силен мъж на Америка“, допълни Саватинов.

За разлика от предишни години, когато дисциплините бяха 6, участниците премериха сили в 5 с по-сериозни изпитания, като българинът показа отлични резултати във всички и така заслужи правото да бъде провъзгласен за най-силния мъж на Америка.

Миналата година Саватинов спечели за пръв път титлата Най-силен мъж на Америка" точно на имения си ден Димитровден. Неврокопчанинът постигна през 2014 година и световен рекорд в дисциплината "Long press" с постижение от 210 кг.

И тази година той беше пръв по резултат в групата на професионалистите, което заслужено му донесе и най-голямата награда при силовите атлети. След второ поредно злато от надпреварата, мечтата на Димитър Саватинов вече е за титлата за най-силен мъж в света.

Новината за спечеленото отличие беше посрещната с хиляди поздравления от страна на приятели и близки на шампиона, но най-щастливи са неговото семейство и близките му в Гоце Делчев, където миналата година Саватинов получи наградата „Спортист на годината“.

Очаквайте скоро интервю с Димитър Саватинов в Economic.bg

Подкрепи Economic.bg