Караниколов: България е готова да произвежда автомобили

Според икономическия министър работниците и бизнес средата в България вече са на нужното ниво

Караниколов: България е готова да произвежда автомобили

Снимка: Economic.bg/ Архив

1428 ~ 2 мин. четене
Автор: Александра Сотирова

България има готовност да произвежда автомобили. Това каза министърът на икономиката Емил Караниколов на 20-годишнината на Българската петролна и газова асоциация (БПГА), предаде репортер на Economic.bg.

„Работниците в България и бизнесът в България стигнаха до ниво, на което могат да правят цели автомобили”, каза той и добави, че решението на стратегически инвеститор като Volkswagen e само на компанията.  “Много хора казват, че трябва да има тишина. Не е проблемът тишината в България, а проблемът отива там, където е инвеститорът“, каза той. По думите му скоро ще разберем дали България е в листата на германския производител на автомобили.

Караниколов коментира и темата за наредбата по Закона за горивата. „Продължава да се работи по наредбата за Закона за горивата“, заяви той.

Срокът наредбата да бъде готова е 28 юли и той ще бъде спазен, а е възможно да е готова и преди това, каза още той.

Караниколов отхвърли коментара на новия председател на БПГА Живодар Терзиев, че четири месеца не е работено по наредбата. „Ние в министерството сме работили, всички заинтересовани страни са внесли предложения, тоест ако някой не е работил не е при нас“, каза министърът.

Утре има официална среща с всички заинтересовани страни и всеки ще си каже мнението, добави той.

Относно днешната оставка на министъра на земеделието Румен Порожанов той каза, че той е изключителен експерт, но това е личен акт, който не може да коментира. “ГЕРБ показват своите европейски ценности. Дори да има съмнения за нещо те предприемат тези действия”, каза Караниколов.

По повод оставката на зам.-министъра на икономиката Александър Манолев той коментира, че не министрите назначават зам.-министрите си, а се прави от министър-председателя. „Към момента Министерство на икономиката е разпределило функциите и задачите си, нямаме необходимост“, каза още той.

Коментари: 0