България е въвела пълен контрол по границите си

Засилва се полицейското присъствие

България е въвела пълен контрол по границите си
196 ~ 1 мин. четене

България е въвела 100-процентов граничен контрол, дори по вътрешните за ЕС граници. Това заяви главният секретар на МВР Георги Костов пред БНТ, който коментира действията на органите на реда след вчерашните атентати в Брюксел.

Сред другите мерки, които е взела държавата бе и снощната специализирана операция в София. Засилва се полицейското присъствие на местата, където се провеждат масови събития, както и по местата с критична инфраструктура, например главните пътни артерии.

"Още вчера е проведена среща с всички охранителни фирми, които са отговорни за охраната на масови мероприятия", каза Костов.

Междувременно стана ясно, че двата полета от София за Брюксел днес следобед и вечерта са отменени. 

Той отхвърли обвиненията за показност и прекалена медийност при проведеното тази нощ полицейско учение в София. Главният секретар на МВР заяви, че операцията била планирана още преди 2 месеца и първоначално медиите изобщо не е трябвало да бъдат уведомявани.

"След атаките обаче и повишената обществена чувствителност по тази тема бе взето решение да бъде обявено, защото можеше да предизвика паника", обясни той.

Подкрепи Economic.bg