Българска ферма за криптовалути търси пари чрез платформа за групово финансиране

Необходими са до 20 000 долара

Българска ферма за криптовалути търси пари чрез платформа за групово финансиране

Ферма Съгласие Z” търси финансиране, за да започне да копае криптовалутата  Zcash. Проектът е български и създателите му имат намерение да го реализират в България. Те са избрали родината си, тъй като електричеството е сравнително евтино с другите европейски държави.

За реализацията на идеята си екипа иска да събере до 20 000 долара чрез платформа за групово финансиране. Избрали са международната платформа Indiegogo.

Криптомининг е процес , чрез който се добиват криптовалути, а крипто фермата мястото, където са инсталирани мощни компютърни конфигурации за “копае”.

Криптовалутите и трансферирането им се генерират чрез стотици хиляди хардуерни устройства по цял свят, които, най-общо казано, изпълняват низ от сложни задачи, свързани с трансфера на криптовалутата и потвърждаване за валидността им. Колкото по-мощен е компютърът, толкова по-бързо става това.

Важно е да се отбележи, че системата от “миньорските” устройства също така осигурява извършването на транзакциите между потребителите, които плащат и купуват с криптовалути. Ето защо, освен че взимат “новоизкопани” коини, “миньорите” получават и като доход транзакционните такси от сделките.

Сформирания екип търси финансиране за закупуване на 5 броя хардуерни устройства, като обещава изплащане на дивиденти след като мината започне да функционира.

Всеки желаещ може да подкрепи първата българска Ферма “Съгласие Z” за криптовалути в платформата.

Коментари: 0