Българският еврокомисар стана „Талант в политиката 2018“

Мария Габриел бе отличена в ежегодния френски конкурс „Жени с влияние“

Българският еврокомисар стана „Талант в политиката 2018“
Мария Габриел, българският еврокомисар по цифрова икономика и общество, бе отличена с приз в категория „Талант в политиката 2018“ в ежегодния френски конкурс „Жени с влияние“. „Приемам тази награда като признание за свършеното през годините и за изграждането на една приобщаваща, динамична и иновативна цифрова Европа“, коментира самата Габриел. 

Наградата се присъжда на доказали се в своята област жени от различни сфери на политическия, икономическия и обществен живот, спорта и медиите. Целта на приза е да отличи таланта на жени, които представляват не само успешни модели, но въплъщават ценности и качества като дързост, креативност, отговорност, силна воля.  

За първи път във всяка от категориите бяха избрани жени от цяла Европа.

Мария Габриел определи приза като отговорност към младите момичета, които трябва да бъдат подкрепяни да избират образование в СТЕМ специалностите, а жените да бъдат смели за професионално развитие в цифровия сектор и да бъдат цифрови предприемачи. 

„Тази награда ми дава и енергия да продължавам да работя за каузи, чрез които жените, заедно с мъжете, да изграждаме силна цифрова Европа“, обобщи българският комисар. 
Коментари: 0