Басейнът, от който няма да искате да си тръгвате

Водата не се пречиства с хлор, а от водни лилиии ириси

Басейнът, от който няма да искате да си тръгвате
3974 ~ 1 мин. четене

Сезонът на басейните е в разгара си – идеално място за разхлаждане, отмора и добиване на така желания тен. Най-прекрасно би било да можем да се изкъпем в Naturbad Riehen – изцяло естествен басейн, без никакъв хлор във водата. Това чудо се намира в Швейцария. Проектирано е от Herzog & de Meuron. 

Идеален за съвременното семейство, басейнът разчита на изобилно озеленяване и естествени водни системи за почистване на водата. Така хората могат да поплуват в красиво, свежо “езерце” без типичния остър мирис на хлор от плувния басейн.

Техниките за естествена филтрация вече са добре усъвършенствани и те се оказват в сърцето на дизайна на Naturbad Riehen. В крайна сметка басейнът осигурява чиста вода за 2000 къпещи се всеки ден, пише GreenTech.

Naturbad Riehen разполага с плувен басейн, зона за гмуркане, зона за воден отдих, детски басейн, тревиста площ – перфектна за излежаване и пикници, както и поддържащи съоръжения, съблекални и бани. За да се прочисти, водата преминава през „първата цедка”, където се обират мазнини, твърди частици и косми.

След това течността се изпраща в “областта за регенерация”, където растения като водни лилии и ириси филтрират течността и абсорбират бактериите и всякакви други съединения. Накрая чистата вода се изпомпва обратно в басейна. 

Подкрепи Economic.bg