БАТ финализира закупуването на водещи марки от „Булгартабак“

Компанията ще създаде над 100 нови работни места

БАТ финализира закупуването на водещи марки от „Булгартабак“
956 ~ 1 мин. четене

Бритиш Американ Табако (БАТ) финализира закупуването на водещи марки и активи за дистрибуция от „Булгартабак" на стойност над 100 млн. евро. Сделката беше окончателно одобрена от българските власти.

БАТ вече ще е лидер с пазарен дял от над 40% на българския пазар, на който компанията навлезе преди 25 години. БАТ с гордост прави една от най-големите международни инвестиции в България.

„БАТ с радост обявява финализирането на този етап от сделката, чрез която ще придобием някои от най-ключовите марки в България", коментира Ричард Уидман, Генерален мениджър Бритиш Американ Табако Клъстър Централна Европа.

БАТ България ще стане един от петте най-големи данъкоплатци в България, като незабавно ще създаде над 100 нови работни места и допълнително ще осигури още 1000 в дистрибуцията.

„С нетърпение очакваме да продължим работата си с българското правителство с цел да се справим с въпроси от общ интерес като създаване на работни места и надграждане на добрата работа на правителството в борбата с контрабандата на тютюневи изделия", заяви Мила Маречкова, Изпълнителен директор на Бритиш Американ Табако България.

Предложеното придобиване извън България е предмет на антитръстови одобрения на други пазари и се очаква да приключи до средата на 2017 г.

Подкрепи Economic.bg