Юнкер поиска от Борисов бързо да излъчи еврокомисар

Премиерът е поел ангажимент това да стане още следващата сряда

Юнкер поиска от Борисов бързо да излъчи еврокомисар
436 ~ 1 мин. четене

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е настоял българското правителство в максимално кратък срок да излъчи кандидат за член на Еврокомисията. Това е станало по време на телефонен разговор с българския премиер, в който Юнкер е поздравил Борисов по повод третия му мандат.

Примиерът е поел ангажимент кандидатурата да бъде разгледана на първото правителствено заседание в сряда, съобщиха от правителственият пресцентър.

Юнкер е отбелязал, че се радва да изрази своите най-добри благопожелания за този впечатляващ успех на Борисов не само като към опитен държавник, но и към добър приятел в негово лице. Според председателя на ЕК натрупаната през годините управленска мъдрост ще бъде гаранция за силен и уверен старт на новия мандат.

Председателят на ЕК също така е изразил своята увереност, че под ръководството на премиера Борисов страната ни ще продължи да следва неотклонно европейския си път, както и голямата отговорност, която България има като бъдещ председател на Съвета на ЕС.

Борисов от своя страна потвърди, че организирането и провеждането на българското председателство е приоритет за правителството. 

Подкрепи Economic.bg