\"Баумит България\" ще изгражда втори завод у нас

Настоящото предприятие е с капацитет от 200 хил. тона строителни смеси годишно

\

"Баумит България" планира да изгради втори завод в страната най-късно до две години. Това каза управителят Николай Бъчваров на събитие в сряда по повод 20-годишнината на компанията в България и десетилетие от започването на производствената дейност, цитиран от "Капитал Daily".

Бъчваров разкри, че дружеството планира изграждането на втора инсталация за сухи строителни смеси. "Този ход е обоснован, след като се създаде голям пазар и потребление. Но и от гледна точка на това, че нашите продукти не търпят транспорт на дълги разстояния", коментира управителят на "Баумит".

Точната локация за новото производство още не е избрана. Но със сигурност ще се намира на минимум 300 км от сегашната база в Елин Пелин, за да може производителят да покрие по-голяма част от територията на страната.

Засега няма параметри по планираната инвестиция. Настоящият завод е открит през 2007 г. и е с капацитет от 200 хил. тона строителни смеси годишно. А инсталацията за пастообразни продукти произвежда седем вида мазилки и може да предложи на пазара до 20 тона на смяна.

Коментари: 0