BBC ще предава на още 11 езика

Съдържанието и вече ще бъде достъпно на общо 40 езика

BBC ще предава на още 11 езика

Британската медийна корпорация BBC обяви, че предстои най-голямото разширение на групата от 1940 г. насам. В свое официално съобщение компанията обяви, че ще се увеличи телевизионното отразяване в Африка и ще добави още 11 езика, на които ще предава информация по цял свят. След промяната BBC ще е достъпно за зрители, слушатели и читатели на общо 40 езика.

Медията ще предава в Етиопия и в големи области от Североизточна Африка, а първите нови услуги ще започнат през 2017 г. Агенция започва пълно цифрово обслужване и на тайландски език. Корпорацията започва да излъчва къси и средни вълни на Корейския полуостров и цифрово съдържание - уебсайта и социалните мрежи.

"Това е исторически ден за BBC, защото обявяваме най-голямото разширяване на световната служба от 1940 г. насам", каза генералният директор на BBC Тони Хол. „Ние се приближаваме към нашата 100-годишнина и моето виждане е, че BBC ще продължава да бъде отговорна и независима медия, практикуваща безпристрастна журналистика и си поставяме за цел до 2022 г. да информираме половин милиард души по целия свят”, допълни той. 


Източник: BBC

Коментари: 0