БДЖ пусна билетите за празниците

По Коледа и Нова година ще има и допълнителни влакове

БДЖ пусна билетите за празниците

С цел удобство на всички клиенти, които предвиждат да пътуват с влак по време на коледните и новогодишните празници, от днес (10 декември) „Холдинг БДЖ" ЕАД въвежда предварителна продажба на билети за всички бързи влакове.

Обичайният срок за предварителната продажба на билети е пет дни, но националният железопътен превозвач има практиката да удължава този срок в случаите, когато предстоят по-дълги празнични периоди. По този начин „Холдинг БДЖ" ЕАД дава възможност на своите клиенти да планират предварително своите пътувания, както и своевременно да закупят билет и резервация за седящо място за предпочитания от тях влак в срок от 27 дни преди самото пътуване.

Предварителната продажба на билети и резервации за седящи места, която железопътният превозвач стартира, ще се извършва във всички железопътни гари и бюра в страната през периода от 10 декември до 5 януари 2015 година.

Клиентите на „Холдинг Български държавни железници" ЕАД могат да получат подробна информация за свободните места във влаковете от служителите на билетните каси в гарите и бюрата. Телефоните за връзка с тях са посочени на официалната интернет страница на железопътния превозвач.

За празничните дни по повод Коледа и Нова Година, „Холдинг БДЖ" ЕАД предвижда да осигури и допълнителни вагони за влаковете, които пътуват по основните направления в страната.

Националният железопътен превозвач напомня на своите клиенти, че за определени влакове могат да закупят онлайн билет за своето пътуване. Системата за онлайн резервации и продажба на билети предлага бърз, лесен и модерен начин за закупуване на железопътни билети, независимо от местонахождението на клиента, като позволява и възможност за визуален избор на спални и седящи места, съгласно композицията на всеки влак. 

Разплащането се осъществява по електронен път с най-масово разпространените кредитни и дебитни карти. Билетът се получава на електронната поща на регистрирания клиент, след което се разпечатва на хартиен носител. Особено удобна за клиентите е възможността да се закупуват билети от таблети и смартфони. По този начин не е задължително билетът да се разпечатва на принтер, тъй като той се валидира от кондуктора във влака директно от мобилното устройство.

Билети могат да бъдат закупени онлайн за осемнадесет влака, движещи се по основните търговски направления. Това са: 
- бързите влакове със задължителна резервация по направленията: София - Пловдив - Бургас и обратно; София - Карлово - Бургас и обратно; Горна Оряховица - София и обратно; София - Горна Оряховица - Варна и обратно; 
- бързите влакове по направленията: София - Благоевград и обратно; Пловдив - Варна и обратно; София - Варна и обратно; и 
- бързите влакове със спални вагони по направленията: София - Горна Оряховица - Варна и обратно и София - Пловдив - Бургас и обратно.

Системата е достъпна на официалната интернет страница на „Холдинг БДЖ" ЕАД, както и на електронен адрес - http://bdz.transportinfo.bg.

Коментари: 0