Берлин вече се страхува от новите санкции на САЩ срещу „Северен поток 2“

„Ако санкциите са насочени и срещу отдели на правителства или срещу правителства, това ще бъде нововъведение“, се казва в текста на документа

Берлин вече се страхува от новите санкции на САЩ срещу „Северен поток 2“

Германското правителство се опасява, че новите санкции срещу „Северен поток 2“, които САЩ възнамеряват да въведат, могат да засегнат германските правителствени ведомства.

Frankfurter Allgemeine Zeitung цитира вътрешен документ от Федералното министерство на икономиката, в който се посочва, че законопроектът на САЩ „би могъл да свърже техническите действия на правителствените ведомства със завършването на строителството или въвеждането в експлоатация на газопровода“.

„Ако санкциите са насочени и срещу отдели на правителства или срещу правителства, това ще бъде нововъведение“, се казва в текста на документа.

Германското министерство на икономиката изхожда от предположението, че този път обхватът на санкциите в САЩ ще бъде много по-широк и че потенциалната цел на санкциите ще бъде „много по-голям брой немски и европейски предприятия“.

В началото на юли стана ясно, че САЩ подготвят нови санкции, които ще засегнат и свързани със строежа на газопровода „Северен поток“ 2 страни.

Коментари: 0