Без съкращения на работници и заплати в Порт Варна

Не само, че няма да се намалява броят на хората, а дори напротив - ще се увеличава, заяви председателят на съвета на директорите на Пристанище Варна Димитър Атанасов

Без съкращения на работници и заплати в Порт Варна

Снимка: Стоян Йотов

308 ~ 1 мин. четене
Няма да има съкращения на работници, намаляване на заплатите, нито пък премахване на социалните придобивки на хората. Това заяви председателят на съвета на директорите на Пристанище Варна Димитър Атанасов, цитиран от Агенция "Фокус".

По думите му към момента няма нито едно решение в тази посока. "Аз лично съм учуден, че имаше такъв протест. Не само, че няма да се намалява броят на хората, а дори напротив - ще се увеличава", заяви Атанасов. 

Той обясни, че 1-во и 2-ро кейово място се използва и ще продължи да се използва за спиране основно на пасажерските кораби. "Пасажерите носят доходи, както и на пристанището, така и на предприятието Пристанищна инфраструктура и никой няма да се лиши от тях. Единственото, което ще направи пристанището, е тази зона да бъде малко преподредена и почистена, за да бъде по-приветливо. Целта е когато дойдат чужденците, първият им досег с Варна да не бъде в този вид", категоричен е Димитър Атанасов.

Той добави, че нито ще се отдава територията на когото и да било, нито пък ще се събарят огради. Според Атанасов идеята е районът да стане по-приветлив и лятото ако няма товари да се отваря частта успоредна на вълнолома, за да могат хората да се разхождат.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg