Бившата шефка на PepsiCo вече е в борда на Amazon

Индра Нуи получава и акции в компанията на Джеф Безос

Бившата шефка на PepsiCo вече е в борда на Amazon

Снимка: Twitter профил

600 ~ 1 мин. четене
Amazon заяви в понеделник, че е назначила бившия главен изпълнителен директор на PepsiCo Индра Нуи като директор на компанията и я е назначила в одитния комитет на борда.

Нуи работи като главен изпълнителен директор на PepsiCo от октомври 2006 г. до октомври 2018 г.

"Г-жа Нуи е главен изпълнителен директор на PepsiCo, Inc. от октомври 2006 г. до октомври 2018 г., където е била и председател на борда на директорите от май 2007 г. до февруари 2019 г.", пише Amazon в съобщение до американската Комисия по ценни книжа и фондови борси, известявайки за назначението. 

"Тя е избрана за член на борда на директорите на PepsiCo и става неин председател и главен финансов директор през 2001 г. и е заемала лидерски позиции в областта на финансите, корпоративната стратегия и развитието и стратегическото планиране, след като се присъединява към PepsiCo през 1994 година. 

"Във връзка с избирането й г-жа Нуи получи ограничен брой акции съгласно План за стимулиране с акции на дружеството от 1997 г., в размер на 549 обикновени акции на компанията, които ще бъдат разпределени на три равни годишни вноски, с начална дата 15 май 2020 г., с оглед дългосрочното изпълнение на длъжността й в борда", се казва в документа, подаден от компанията на Джеф Безос.
Подкрепи Economic.bg