BlackBerry създаде най-сигурния смартфон в света

Новият модел защитава всеки един аспект от виртуалното присъствие

BlackBerry създаде най-сигурния смартфон в света

Снимка: Blackberry

BlackBerry продължава да се стреми към разширяване на своето присъствие на пазара на технологиите. Канадският производител представи нов модел смартфон с името DTEK50, който предлага защита във всеки един аспект от виртуалното ви присъствие. В това число влизат текстови съобщения, изображения, постинги в социални мрежи и цялата друга лична информация, която съхранявате в смартфона.

Определено най-интересните характеристики на устройството са функциите за сигурност. С новия си модел BlackBerry предлага най-ефективната защита срещу зловреден софтуер, вируси и други проблеми със сигурността на личната информация на потребителите, предаде The Verge. Освен това платформата Android е модифицирана за технологиите на компанията и платформата BB10, което я отличава от всички други софтуерни решения на останалите производители. 

Моделът работи с Android 6.0 Marshmallow. Той е с 5.2-инчов дисплей с резолюция 1920х1080 пиксела и предлага поддръжка на характерни за компанията функции като Hub и всички софтуерни решения от BlackBerry Priv

Устройството е със Snapdragon 617 процесор и разполага с 3GB оперативна памет, основна мегапикселова камера и батерия, която има заряд от 2160mAh. В предната част е разположена с 8-мегапикселова камера за селфита и видео разговори.

Засега продажбите на най-сигурния смартфон в света на европейския пазар не са започнали, но предстои BlackBerry да пуснат новия модел скоро.

Коментари: 0