Близо 36 милиона души по света живеят в робство

В Индия живеят най-голям брой, но в Мавритания процентът им е най-голям спрямо общия брой на населението

Близо 36 милиона души по света живеят в робство
400 ~ 1 мин. четене
Близо 36 млн. души по целия свят живеят в робство. Това показва проучване на групата Walk Free, който се позовава на индекса Global Slavery.

Изследването определя като роби хора, които са принудени да се трудят, обикновено при ужасни условия, обвързани са чрез някакви дългове, жертви са на сексуален трафик или са карани насила да се омъжват.

Според данните в Индия живеят най-много роби, но в Мавритания процентът им е най-голям спрямо общия брой на населението - близо 4 на сто.

Общият брой на робите се е увеличил значително в сравнение с предишното проучване от 2012 г., когато бе 21 милиона души. Смята се обаче, че разликата се дължи на грешки в методологията тогава, които сега са поправени и така е станало възможно да се изведе истинският брой.

Walk Free е намерила доказателства за модерно робство във всички 167 страни, които е проучила. Най-много са случите в държави от Африка и Азия и далеч по-малко в Европа.

В Индия живеят 14 млн.роби, а в Китай, който е на второ място - 3 млн. Първите пет места се допълват от Пакистан, Узбекистан и Русия.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"
Подкрепи Economic.bg