Проблеми с мобилните връзки в страната (обновена)

Централите отсичат: Претоварено направление, моля опитайте по късно!

Проблеми с мобилните връзки в страната (обновена)

Проблеми с мобилната комуникация се появиха днес за около половин час. Избирането стана мисия "Невъзможна". Абсурдно бе и връзка с централите на телекомите, дори и на обявените за услуги телефони. За това сигнализираха читатели на kmeta.bg.

Потребителите се оплакаха в социалните мрежи от липса на вскякакви онлайн услуги. "Претоварено направление, опитайте по-късно", отсича електронен глас. Екипът на Economic.bg се опита да се свърже с телекомите, но мрежата бе претоварена.

Обажданията в мрежата на Мтел и Теленор вече са възможни. От Мтел опровергаха информацията и заявиха, че клиенти на компанията не са имали трудности с ползването на услуги на оператора днес.

Междувременно във Facebook страницата на "Виваком" излезе следното съобщение: "Поради технически причини в момента има затруднения с достъпа до интернет услугите на VIVACOM в страната. Нашите екипи работят по възстановяването му в най-кратки срокове".

Една от вероятните причини за блокажа е празникът Богоявление. Именниците са много и обажданията, и есемесите са безброй, предполагат потърпевши клиенти.

Малко по-късно от Виваком обявиха, че проблем със захранването на ключов за мрежата възел е предизвикал затруднения в използването на бизнес услуги, интернет и IPTV. В резултат системата е функционирала в режим на претоварване и са възникнали проблеми и в мобилната телефония. Техническите екипи са отстранили повредата и към момента има пълен достъп до услугите на оператора.

Коментари: 0