BMW предсрочно с нов шеф

Крюгер, който е на едва 49 години, ще стане най-младият изпълнителен директор на производителя на автомобили

BMW предсрочно с нов шеф
BMW предсрочно сменя сегашния шеф на концерна Норберт Райтхофер, съобщава Reuters. Неговото място ще застъпи 49-годишният Харалд Крюгер, отговарящ сега за производството на баварците. Контрактът на Райтхофер с BMW беше подписан до края на 2016-а година.

Крюгер, който е на едва 49 години, ще стане най-младият изпълнителен директор на производителя на автомобили.  Райтхофер пък ще заеме поста на председател на надзорния съвет на компанията, базирана в Мюнхен.

Предсрочната смяна на ръководството се е наложила след като друг висш кадър на компанията - Херберт Дис, шеф на отдела за развойна дейност и изследвания, избяга при конкурентите в групата Volkswagen, където от следващата година ще поеме юздите на подразделението леки автомобили от сегашния бос Мартин Винтеркорн.

Последното назначение автоматично ще направи Дис наследник на Винтеркорн и на поста шеф на всичкото VW. Според информацията постъпката на Дис е дошла, след като не е получил гаранции и подкрепа, че ще наследи Райтхофер в BMW.

Според анализаторите, назначаването на 49-годишният Харалд Крюгер на отговорната позиция в BMW, сменяйки Райтхофер, идвайки от производството, е знак за консервативен подход при подмяната на човека на висшия пост.
Коментари: 0