Биткойн може да стигне $300 хил. преди балонът да се спука

Токенът може да достигне $100 хил. през лятото, а след това да загуби 90% от стойността си

Биткойн може да стигне $300 хил. преди балонът да се спука

Снимка: Pixabay

11740 ~ 1 мин. четене
Енея Георгиева Автор: Енея Георгиева

Биткойн може да скочи до 300 хил. долара в настоящия бичи пазар, ако гледаме неговите тенденции през годините. Това заяви Боби Лий, съосновател и бивш изпълнителен директор на криптоборсаta BTCC, като предупреди, че в един момент балонът ще се спука и криптовалутата може да бъде жертва на мечи пазари с години напред, пише CNBC.

Циклите на бичия пазар на биткойн идват на всеки четири години, като сегашният е един от големите. Мисля, че това лято токенът може да достигне над 100 хил. долара“, каза Лий, който в момента е главен изпълнителен директор на криптопортфейла Ballet. 

При последния "мегацикъл" на биткойн през 2017 г. цената му нарасна за една година от около 1000 до близо 20 000 долара. В началото на 2021 г. Лий каза, че не е сигурен дали историята ще се повтори, но дори тенденцията да бъде изпълнена и на една десета, това ще бъде достатъчно за криптовалутата, за да достигне 300 хил. долара. Биткойн счупи множество рекорди тази година и надмина 60 хил. долара по-рано през март, като последно се търгуваше на 57 66 долара, според данни от Coin Metrics.

Падане от високо

След върха на пазара идва така наречената "зима", която се откроява с мечи пазари. През нея стойността на токена може да намалее доста, а продължителността на потъването да е две до три години.

Стойността на криптовалутата може да намалее доста и това би означавало балонът да се спука. Зимата за биткойн може да продължи с години и никой не може да каже колко точно", коментира Лий.

Инвеститорите трябва да са наясно, че стойността на биткойн може да спадне с 80-90% от рекорда си за всички времена, казва предприемачът. Според него биткойнът е много нестабилен, но печалбите си остават привлекателни дори пред големия риска.

Коментари: 0