Bombardier създаде дъщерно жп дружество в България

Компанията изпълнява договори в страната от 2017 г., но сега ще навлезе по-сериозно на местния пазар

Bombardier създаде дъщерно жп дружество в България

Снимка: Pixabay

Канадският гигант в производството на самолети и локомотиви Bombardier Inc е регистрирал дъщерно дружество в България, показва справка в Търговския регистър. Целта на компанията е да разшири присъствието си на местния пазар. Фирмата „Бомбардие Транспортейшън България“ ЕООД е създадена в средата на юли с капитал от 250 хил. лв. Тя е 100% собственост на регистрираното в Италия дружество Bombardier Transportation (Holdings) Italy SPA.

„Чрез значителната модернизация на железопътния транспорт в България този нов офис бележи важен етап в ангажимента на Bombardier Transportation към нарастващия пазар“, казва Ричард Хънтър, президент на подразделението за контрол на оборудването в германското подразделение, цитиран от Seenews.

Вече имаме силни взаимоотношения с Българските железници чрез нашите текущи проекти за сигнализация и с широко портфолио от продукти и услуги очакваме с нетърпение да допринесем за развитието на железопътния транспорт и поддържащите способности в България“, добави Хънтър.

Bombardier Transportation навлезе на българския пазар през 2017 г., когато инсталира сигнализация на железопътните линии Скутаре-Оризово и София-Елин Пелин. Две години по-късно компанията спечели договор за проектиране и инсталиране на сигнална и телекомуникационна система INTERFLO 250 ERTMS Level 1 с дължина от 300 км по железопътната линия Пловдив-Бургас.

В предмета на дейност на българското подразделение е записано, че ще проектира, произвежда и търгува с подвижни състави за железопътен транспорт, включително компоненти, резервни части, аксесоари, електрически, електромеханични и електронни машини и системи, и тяхното внедряване в транспортния сектор.

Също така ще изгражда и поддържа оборудване и системи за железопътен и градски транспорт, включително сигнални системи за безопасността на железопътния, метро и трамваен трафик, в това число събирането на информация и нейната обработка; телефонно, електрическо и електронно оборудване и материали, комутационни системи за телекомуникационни мрежи и мрежи за пренос и обработка на данни в транспортния сектор; инсталации за производство, транспорт и разпределение на електроенергия в транспортния сектор; системи за електрическо сцепление в железопътния, метро и трамваен транспорт.

Фирмата планира да участва и в изграждането на строителни и зидарски работи за относително инсталиране на системите. Да предоставя услуги за техническа помощ, включително цялостна поддръжка, ремонт, основен ремонт и модификация на подвижния състав за железопътен и трамваен транспорт и свързани с това компоненти, проектиране и изпълнение на интервенции, насочени към удължаване на полезния живот на съставите, в това число възстановяване на дейността на повредени части.

Друга част от планираната дейност е доставка, управление и управление на интегрирани системи, включително автоматизирани систем, за сухопътния транспорт на пътници в зоните на летището; поддържане на същото и на инфраструктурите и системите на свързаните с тях зони.

Коментари: 0