Борис Джонсън ще управлява страната през Zoom

Британският премиер беше сложен под карантина след контакт със заразен от COVID-19

Борис Джонсън ще управлява страната през Zoom

Снимка: БТА

476 ~ 1 мин. четене

Премиерът Борис Джонсън заяви, че е напълно здрав, въпреки че е бил в контакт със заразен с COVID-19 и ще ръководи правителството чрез платформата Zoom. Вчера беше обявено, че британският премиер се е самоизолирал и ще бъде под карантина две седмици.

От апартамент над „Даунинг Стрийт“ 10 Джонсън ще трябва да се пребори с най-смъртоносната епидемия в Европа и да овладее деликатната дипломация, необходима за сключване на търговско споразумение с Европейския съюз, което да действа след 31 декември.

„Чувствам се страхотно“, каза с усмивка Джонсън във видеоклип. „Пълен съм с антитела“, добави той, цитиран от Reuters.

Здравният министър Мат Ханкок също потвърди за Sky News, че премиерът е здрав. „Той ще го прави, нямам съмнение, че ще движи нещата тази седмица от Zoom.“

Когато Джонсън се зарази с COVID-19 през март, той се опита да преодолее болестта „в отричане“, но в крайна сметка носеше кислородна маска в интензивно отделение и беше извън строя за почти месец.

По-късно той каза, че се е борил за живота си, докато държавата се е подготвяла за немислимото: възможната смърт на министър-председател.

Джонсън многократно е говорил за това как близката му среща със смъртта тази година е променила възгледите му. Той често е говорил за необходимостта от отслабване, след като достигна 112 кг, което според него е твърде много за мъж с височина 1.78 м, колкото е неговата височина.

Подкрепи Economic.bg