Борисов и Медведев обсъдиха задълбочаване на отношенията в енергийния сектор

Ще имаме възможности от много посоки да постъпва газ в газовия хъб, каза българският премиер

Борисов и Медведев обсъдиха задълбочаване на отношенията в енергийния сектор

Премиерът Бойко Борисов и руският му колега Дмитрий Медведев обсъдиха задълбочаването на отношенията в енергийния сектор между двете страни. Това стана ясно по време на 12-ата среща на върха Азия - Европа (АСЕМ) в Брюксел, която тази година се домакинства от ЕС.

„Обменихме мнения за възможностите на нашия газов хъб „Балкан“, където да привлечем газ и от терминала в Гърция, и от Черно море. Започва и трети сондаж в блок „Хан Аспарух“. Ще имаме възможности от много посоки да постъпва газ в газовия хъб“, каза Борисов.

Друг акцент на разговорите беше и партньорството между двете страни в сферата на туризма. Двамата премиери са обсъдили и ръста на руските туристи в страната ни тази година. „Вече се върнаха руските туристи в България. Предстои работа на смесената комисия през октомври в Москва“, допълни Бойко Борисов.

От срещата стана ясно още, че двамата правителствени ръководители да доволни от активизирането на двустранното партньорство през последните години в търговско-икономическата сфера.

Коментари: 0