Мафията има интерес да няма правителство

През януари 2016 г. са събрани 900 млн. лв. повече, отколкото за същия период на 2015 г.

Бойко Борисов:

Мафията има интерес да няма правителство

Снимка: Стоян Йотов

348 ~ 1 мин. четене

Мафията има интерес да няма правителство, да няма парламент и да не минават закони, защото тогава контрабандистите и олигарсите ще продължат да си вземат милиардите, които са свикнали да получават.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в края на правителственото заседание след като изнесе информация, че приходите през януари надвишават с 900 млн. лв. събраното през януари 2015 г., съобщиха от пресслужбата на МС.

"В тази сума не са включени 250 млн. лв. възстановен на фирмите ДДС. Дори и най-големите скептици в Европа коментират борбата ни с контрабандата като чудо, което правим, и правителството трябва с вдигната глава да обяснява как се бори с корупцията, защото основното в нея са парите" обяснява премиерът.

Няма по-видим признак в тази сфера – резултатът е в сайта на Министерството на финансите, посочи Борисов. Положителна оценка от премиера е получила прокуратурата и съвместната й работа със службите по отношение на предотвратяване на контрабандата и различни престъпления.

Премиерът обяви, че законът за съдебната власт ще бъде променен. В началото на март се очаква проектът да бъде представен пред Народното събрание.

По него работят 5 работни групи. Ще бъдат променени и процесуалните кодекси в отговор на критиките на очаквания доклад на ЕК.

Промени ще има и в търговския закон по отношение на превенция на кражбата на фирми, както и подобряването на състоянията на различни предприятия, преди да бъдат обявени в несъстоятелност.

Подкрепи Economic.bg