Opel показа спортен автомобил на бъдещето

GT Concept изпъква с авангардни дизайнерски решения

Opel показа спортен автомобил на бъдещето
836 ~ 1 мин. четене

Автомобилният производител Opel показа нов спортен автомобил с източено и експресивно купе, оборудвано с надеждната технология на Kadett B на Автомобилното изложение във Франкфурт.

Моделът GT Concept няма врати на дръжките, няма външни огледала или пък чистачки на предното стъкло. Той изпъква с авангардни решения като скриващи се предни светлини и е израз на изчистени и обточени форми с перфектни пропорции без излишни декоративни елементи. Тази ярка концепция на дизайнера Ерхард Шнел има една ясна цел – да е израз на неповторим стил.

Ключово иновативно решение в Opel GT Concept са големите врати с интегрирани странични прозорци, които са в основата на плавното преминаване на формите от стъкло в метални боядисани повърхности

Както водачът, така и пътникът до него имат достъп до неочаквано просторния интериор с докосване на тъчпад за електрическите врати, интегриран в червената очертаваща линия на покрива.

Opel GT Concept има мощен 1.0-литров, трицилиндров двигател с принудително турбо пълнене, базиран на ултрамодерния изцяло алуминиев двигател използван в ADAM, Corsa и Astra. Автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от осем секунди и има максимална скорост 215 км/ч.

Изключително ефективния високотехнологичен бензинов мотор има мощност 107 кВт/145 к.с. и максимален въртящ момент 205 Нм в своята спортна версия.

GT Concept ще отбележи своята световна премиера на  86-тото Автомобилно изложение в Женева, което ще се проведе от 3 до 13 март тази година. 

Подкрепи Economic.bg