Ето защо iPhone винаги печели

Освен ако смартфоните внезапно не бъдат заменени от някаква магическа нова технология, пред iPhone има дълъг и успешен живот

Ето защо iPhone винаги печели
4022 ~ 2 мин. четене

Тази седмица не беше добра за iPhone. В своя доклад за приходите от последното тримесечие Apple обяви, че очаква продажбите на iPhone да се забавят през тази година. Това е първият път в историята, в който компанията отчита отрицателен ръст на продажбите.

Apple и iPhone се борят с много развити технологии, но най-важният и доходоносен продукт за Apple вече не се разраства толкова бързо, пише Business Insider.

Но iPhone е далеч от неприятности.

Освен ако смартфоните внезапно не бъдат заменени от някаква магическа нова технология, пред iPhone има дълъг и успешен живот. Това не е, защото има превъзходен хардуер и е с изключителен дизайн. По мнение на много експерти, Samsung изпревари Apple в дизайна с миналогодишния Galaxy S6 Edge.

Това е така, защото има iOS.

Смартфоните за в застой, защото е почти невъзможно за един Android телефон да се открои от друг. Всички те имат едни и същи приложения и основни характеристики. Няма по-голяма разлика дали притежавате  Samsung, Motorola, LG, HTC, или някаква друга марка.

Но iPhone е единственото устройство с iOS, коeто избяга с титлата на най-ценната платформа за смартфон.

Разработчиците правят повече пари от iOS, което от своя страна ги насърчава да направят най-добрите приложения и ъпдейти за iPhone. И когато iPhone има най-добрите приложения, той запазва потребителите заключени в неговата система. Някои услуги на Apple, особено iMessage, пазят потребителите оковани за iOS. iOS също така служи като основа за други допълнителни продукти като Apple TV и Apple Watch. Apple държи неговите iOS устройства постоянно да се обновяват в продължение на години с нови функции и поправки по сигурността. Много от Android телефоните спират получаването на нови, значителни актуализации след една година.

Apple преживя несигурна 2015 г., Apple Music беше пълна с бъгове и все още е измъчвана от объркващ интерфейс. iPAD Pro не може да замести вашия лаптоп, въпреки твърденията на Apple, че може.

След всичките тези години, iPhone все още е на-добрият смартфон, който можете да си купите. Apple освежава своя състав с нов iPhone през есента, но няма и следа от това iOS да загуби своята сила.

И това е всичко, от което Apple се нуждае, за да остане на върха.

Подкрепи Economic.bg