Борисов не иска да прекалява с мерките и да тревожи хората

Министър-председателят коментира и как самият той е прекарал коронавируса

Борисов не иска да прекалява с мерките и да тревожи хората

Снимка: МС

„Не трябва да прекаляваме с нито една мярка, с нито еднa мярка не трябва да тревожим хората, защото обездвижването, стоенето вкъщи, влияе на психиката“. Това каза министър-председателят Бойко Борисов във видео, публикувано във Facebook след проведената работна среща с членове на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.

Според него проблемите са ни два. „От една страна имаме болниците, медицинският персонал, който изнемогва, който прави геройства, от другата страна имаме общественото мнение, което счита, че това ще мине или минава лесно. 20% изобщо не вярват, че има такова нещо. Независимо че всеки ден в медиите го има по-няколко часа. Огромната част от младите хора не го усещат така. До вчера говореха, че с маските искат да им затворим очите“, каза Борисов.

Съгласен съм, че здравната ни система се бори героично в момента и затова всеки ден имаме толкова оздравели, каза още премиерът.

Министър-председателят коментира и как самият той е прекарал коронавируса. "Проблемът е при хората със съпътстващи заболявания, по възрастните хора. Аз го изкарах много тежко и още не мога да се възстановя. Още усещам, че съм тежко засегнат", заяви премиерът.

Коментари: 0