Борисов даде 23 млн. лв. за ремонт на три КПП-та

Ремотни и на трите гранични пункта за милиони левове обаче вече са направени или предвидени

Борисов даде 23 млн. лв. за ремонт на три КПП-та

Снимка: Красимир Свраков

Отпускаме и близо 23 млн. лв. за подобряване на инфраструктурата на ГКПП "Златарево", ГКПП "Калотина" и ГКПП "Кулата“, написа във Facebook профила си днес премиерът Бойко Борисов, след като се похвали, че пенсионерите отново ще получат по 50 лв. бонус за ноември.

От статуса на министър-председателя не станаха ясни детайлите - какво точно ще се прави на граничните пунктове, но по думите му целта е те "да отговарят на необходимите изисквания за качество и да се облекчи преминаването на хората през тях".

Ремонт на ГКПП „Златарево“ на границата със Северна Македония обаче е предвиден още преди година, когато Агенция „Митници“ обявява обществена поръчка за цялостна реконструкция и модернизация пункта. Целта е „подобряване на условията на труд на служителите и повишаване на пропускателната способност на пункта, предвид нарастващия обем на трафика“. Агенцията вече е избрала и изпълнител на ремонта – обединение между „Растер – Юг“, „Ивалс Дренски“, „Актуал груп“, „Инфра про консул“. Той ще струва 19.2 млн. лв. без ДДС.

Тази година е обявен търг за ремонт на пункта „Калотина“, като предвидената цена е 31 млн. лв. без ДДС. Агенция „Митници“ все още търси кой да го направи.

На „Кулата“ също вече е предвиден ремонт и то основен. През миналата година са отпуснати 3.3 млн. лв. за реконструкция на административната сграда и трасетата. Целта е да се подобри както преминаването на пътниците по границата, така и условията за работа на всички служители там.

Коментари: 0