Борисов ще лети над южната граница с Фон дер Лайен и Шарл Мишел

Премиерът се отправи на хеликоптер към ГКПП „Капитан Петко Войвода“

Борисов ще лети над южната граница с Фон дер Лайен и Шарл Мишел

Снимка: Министерски съвет

1292 ~ 1 мин. четене

Премиерът Бойко Борисов излетя с хеликоптер към ГКПП „Капитан Петко Войвода“. Там той ще посрещне председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.

С тях в хеликоптера Борисов ще облети част от южната граница на страната ни – тази с Турция, където се явява външна за Европейския съюз. По време на полета премиерът ще обясни на Фон дер Лайен и Мишел какви мерки, гарантиращи сигурността на целия ЕС, прилага от години България.

Впоследствие Борисов и европейските лидери ще се върнат в правителствената зала на летище София, където ще обсъдят актуалната обстановка във връзка с мигрантския натиск от Турция, свързан със събитията в Сирия. Премиерът ще трябва да докладва на европейските лидери подробности за срещата му с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, провела се вчера в Анкара. В този контекст в хода на разговора ще бъдат дискутирани и необходимите действия, които да успокоят ситуацията в региона и да допринесат за сигурността и стабилността.

Коментари: 0