Боряна Манолова преизбрана начело на Съвета на жените в бизнеса

Гергана Иванова, Ирена Цакова и Миглена Узунова-Цекова се присъединиха към УС

Боряна Манолова преизбрана начело на Съвета на жените в бизнеса
Трима нови членове на Управителния съвет на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ) избра Общото събрание на организацията. Гергана Иванова, съсобственик и управител на The Smarts и ПР агенция „Параграф 42"; Ирена Цакова, директор разрешителни и правни дейности „Дънди Прешъс Металс Челопеч" ЕАД и „Дънди Прешъс Металс Крумовград" ЕАД и Миглена Узунова-Цекова, старши директор човешки ресурси в телекомуникационната компания А1, получиха подкрепата на участниците в срещата, която се състоя на 17 юни в София.

Членовете на организацията преизбраха  д-р инж. Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Siemens България, за нов 3-годишен мандат като председател на Управителния съвет.  

„За мен е висока чест, че членовете на СЖББ ми гласуваха отново доверие. Инициативите, зад които застава Съветът, са и мои лични каузи. Затова за мен новият мандат е не само признание за това, че вървим в правилна посока, но и сериозна отговорност, която ме мотивира и вдъхновява", коментира по повод преизбирането си д-р инж. Манолова. „Щастлива съм, че в УС имам възможността да работя рамо до рамо с прекрасни колеги от водещи компании и различни браншове. С тях споделяме обща визия и цели за развитието на организацията", допълни тя.

Четирима членове на УС бяха преизбрани за втори мандат - Цветанка Минчева, директор Глобално банково обслужване и член на Управителния съвет на УниКредит Булбанк; Дарина Стоянова, изпълнителен директор на „Престиж-96" АД;  инж. Ваня Кънева – Минкова, директор „Човешки ресурси и администрация" във „ВП Брандс Интернешънъл" АД и Зоя Паунова, главен изпълнителен директор на „Астра Зенека България", а трима членове продължават своя първи мандат - Лидия Шулева, управляващ съдружник в „Бизнес Интелект" ЕООД; Милена Драгийска, изпълнителен директор на „Лидл България" и Майя Пейчева-Такева, мениджър „Човешки ресурси" в Hewlett Packard Enterprise България.

Общото събрание даде висока оценка на работата по развитието на програмите и инициативите на Съвета през 2018 г.  - Националната стажантска програма „Оставаме в България", Лидерската академия „Успяваме в България", месечните срещи с политици, общественици и международни представители, afterwork събитията. 

Докладът за дейността бе представен от изпълнителния директор на Съвета Мария Маврудиева, която се спря и на приоритетите и проектите на сдружението за 2019 г.  Те включват утвърждаване и надграждане на досегашните програми, както и нови инициативи.

По време на провелата се в същия ден Годишна среща на Съвета на жените в бизнеса в България бе взето решение за създаването на още една работна група в допълнение към двата съществуващи комитета - по комуникации и човешки ресурси. Основна задача на новата работна група ще бъде развитието на вътрешните контакти и управление на общността, като целта е да се насърчи комуникацията между членовете на организацията с цел споделяне на добри практики, нетуъркинг и сътрудничество.
Коментари: 0