Brexit няма да доведе до по-ниски данъци във Великобритания

Позицията на Лондон спрямо ЕС омекна след загубата на мнозинство на Консервативната партия след последните парламентарни избори

Brexit няма да доведе до по-ниски данъци във Великобритания
836 ~ 1 мин. четене

Великобритания няма да намали данъците и регулациите след Brexit в опит да подкопае условията за правене на бизнес в страните от Европейския съюз. Това каза британският финансов министър Филип Хамънд, цитиран от BBC. Министърът обясни, че нивото на данъците в страната я поставя „точно в средата” на европейските държави.

Изказването на Хамънд се разглежда като смекчаване на тона спрямо ЕС, тъй като през януари той заяви, че Лондон ще направи „каквото трябва да направи” след Brexit, за да остане Великобритания конкурентна.

От BBC коментират, че загубата на мнозинство за Консервативната партия на премиера Тереза Мей след парламентарните избори тази година означава, че партията би се затруднила да получи подкрепата на Камарата на общините (Долната камара) за намаляване на данъците и регулациите.

„Често чувам да се казва, че Великобритания обмисля да участва в нелоялна конкуренция в регулациите и данъците. Това не е нито нашият план, нито нашата визия за бъдещето”, обясни британският министър на финансите.

Подкрепи Economic.bg