Британското производство на Honda е заплашено от прекъсване

На фона на драматичните преговори по сделката за Brexit

Британското производство на Honda е заплашено от прекъсване

Снимка: Unsplash

Honda заяви във вторник, че потенциален недостиг на части може да доведе до временно спиране на производството в британската ѝ фабрика, където се прави моделът Civic. Японската компания съобщи за закъснения, предизвикани от проблеми с транспорта, съобщава Reuters.

„Въпреки че се предприемат редица мерки за смекчаване на всякакви смущения, може да има временна пауза в производството, за да се разреши всеки проблем с доставките“, се казва в изявление на компанията.

Говорителите на Honda не уточняват дали въпросът е свързан с Brexit.

Новината за възможните прекъсвания обаче идва на фона на драматичните разговори между Великобритания и Европейския съюз, които не успяват да постигнат споразумение за свободна търговия. До края на преходния период по излизането на Обединеното кралство от Блока остават броени седмици.

Едно от очакваните смущения при липса на търговска сделка между Лондон и Брюксел е свързано именно с доставките и хаоса по митниците.

Южната английска фабрика на Honda в Суиндън е произвела малко под 110 000 автомобила миналата година, но трябва да бъде затворена за постоянно през следващата година.

Коментари: 0