Bugatti „подарява“ гледка към небето със стъклен покрив на Chiron

Стъклените панели обаче не могат да бъдат сваляни

Bugatti „подарява“ гледка към небето със стъклен покрив на Chiron

Снимка: Bugatti

Компанията за луксозни автомобили Bugatti добави стъклен покрив към моделите си Chiron и с това добави още 2.7 см над главите на пътниците. Специалната версия на хиперавтомобила ще се нарича Chiron Sky View.

От компанията обясняват, че по този начин ще „подарят“ на клиентите си ясна гледка към небето, където могат да се наслаждават на слънчевата светлина. Двата фиксирани стъклени панела са с дължина 65 см и 44 см широчина и се намират над седалките на водача и пътника. Те са с новоразработена ламинирана структура с тънко стъкло и междинни слоеве.
Всеки слой отговаря на индивидуални изисквания. На първо място е намален нежеланият шум на вятъра и на улицата, а инфрачервеното лъчение се отразява от автомобила, за да се осигури максимален топлинен комфорт и, за да не прегрява салонът. Вредната ултравиолетова светлина се филтрира, благодарение на специално разработеното стъкло. 
Bugatti планира да представи Chiron с новия Sky View на автомобилното изложение в Монтерей, Калифорния в края на август тази година. 
Коментари: 0