„Бул Инс“ все пак ще обезщети с 50 хил. лв. семействата на загиналите край Своге

Това стана с решение на УС на застрахователната компания

„Бул Инс“ все пак ще обезщети с 50 хил. лв. семействата на загиналите край Своге
1076 ~ 1 мин. четене
Управителният съвет на "Бул Инс" реши да удовлетвори исканията за обезщетение на близките на пострадалите при катастрофата в Своге. 

„Във връзка с медийните спекулации и след проведените разговори с комисията за финансов надзор, Управителният съвет на дружеството взе решение да уважи обявените претенции като обезщети близките на загиналите в катастрофата в Своге. Поставихме моралните норми над юридическите изисквания, защото считаме, че човешкият живот не струва нито 10, нито 50 000 лв.”. Това съобщи пред журналисти изпълнителният директор на застрахователното дружество Стоян Проданов.

Той допълни, че са взели решението и заради обществения натиск, който е голям. 

„Продължаваме да сме убедени в правотата си да изплатим само малка символична сума", каза Проданов. Той призова всички потърпевши да се обърнат директно към представителствата на "Бул Инс" в страната, а да не ползват услугите на посредници. Проданов допълни, че дружеството настоява за законодателни промени и затягане на контрола при извършване на обществен превоз. 

„Дружеството ни има финансовата възможност да изплати този 1 млн. лв. на наследниците на 20-те загинали. Миналата година ние изплатихме 90 млн. лв. обезщетения, а за последните 10 години - 1 милиард лева", посочи още Проданов.

Вчера стана ясно, че „Бул Инс“ е изплатила по 10 лв. обезщетения на близките на загиналите от катастрофата край Своге през август миналата година. От застрахователната компания коментираха, че автобусът на практика не е извършвал обществен превоз, каквото е изискването на застраховката. Според тях също така са липсвали и документи, на базата на които да се плати.
Коментари: 0