Бургас-Александруполис все още трупа разходи

България продължава да изплаща бюджетни средства по спрения проект

Бургас-Александруполис все още трупа разходи
3647 ~ 1 мин. четене

Компанията „Нефтопровод Бургас – Александруполис“, която се занимаваше със спрения още през март 2013 проект, продължава да трупа разходи, предаде OFFNews.“

Проектна компания нефтопровод Бургас - Александруполис БГ" ЕАД ще изпълнява своите задължения като акционер в международната проектна компания "Транс Балкан Пайплайн" Б.В., докато МПК не бъде премахната. Това стана ясно от началника на отдел „Персонал и административни дейности“ в дирекция „Човешки ресурси и административно обслужване“ в министерството на финансите.

През 2014 г. разходите на компанията, която е собственост изцяло на Министерството на финансите, е в размер на 696 000 лева. Отчетените средства на дружеството за 2015 г. са 169 000 лева. В подготвения държавен бюджет за 2015 г. са предвидени средства за увеличаване на капитала на дружеството със 100 000 лева, казва Горанов. 

В момента компанията е единственото звено, което генерира разходи по проекта.

Финансовият министър потвърди, че „Министерството на финансите е планирало в кратки срокове през 2015 г. да поиска от съда в Нидерландия прекратяването на дейността и ликвидацията на международната проектна компания "Транс Балкан Пайплайн" Б.В. предвид оттеглянето на Република България от проекта "Нефтопровод Бургас – Александруполис".
Коментари: 0