Бургаски водолази си направиха подводна Коледа

Те отвориха бутилка шампанско под водата и раздадоха лакомства на децата

Бургаски водолази си направиха подводна Коледа

Бургаски водолази си спретнаха необикновена Коледа, не снежна каквато е традицията, а морска. Студеното време и ниските температури (нула градуса) не спряха смелчаците от „Приятели на морето – Бургас” да скочат в бурното море.

Някои от гмуркачите бяха облечени в коледни костюми – имаше и Дядо Коледа, и Снежанка.

Партито събра не само водолази и приятелите им, но и зарадва много бургазлии, решили да направят съботната си разходка до моста на морския град. Със снимки, смях, паламуд и греяно вино завърши предколедното гмуркане.

През зимата морето е също толкова привлекателно, както и през лятото, каза организаторът на събитието Стоян Димитров от местното сдружение „Приятели на морето”. Под водата водолазите стояха около 15 минути. Миналата година времето беше чудесно. Сега обаче е по-студено, отбеляза Димитров.

След това те разказаха, че там са отворили бутилка шампанско и са се веселили. Един от водолазите извади от морето гърне с лакомства и ги раздаде на децата, дошли да наблюдават събитието. 

Бургаските водолази вече имат опит с организирането на подобно забавление, след като миналата година пак се гмурнаха в морето през декември. Те никак не са случайни – всеки от тях има сертификат, че притежава необходимата подготовка и опит да предприеме подобно екстремно начинание.

Коментари: 0