Българската „Телелинк“ ще изгражда корпоративната мрежа на Lufthansa

Компанията получи покана за преговори от германския авиопревозвач по-рано тази година

Българската „Телелинк“ ще изгражда корпоративната мрежа на Lufthansa

Снимка: Pixabay

2930 ~ 1 мин. четене
Антония Симова Автор: Антония Симова

Българската технологична компания „Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ АД (ТБС Груп) обяви сключването на рамково споразумение с германските авиолинии Lufthansa. По неговата сила ще предоставя IT услуги по изграждане и обезпечаване на корпоративната мрежа в различни локации на авиокомпанията. Той е подписан от нейното звено Telelink Business Services на 1 юли и е за срок от пет години.

Според рамковата сделка ТБС Груп ще отговаря за предоставянето на съответните услуги на различни места, където Lufthansa има дъщерни дружества, поддържа бази или оперира. Българската компания не разкрива цената на сделката.

След търг по-рано тази година ТБС Груп сподели, че е на крачка от рамково споразумение с най-големия авиопревозвач в Европа. По онова време българската компания тъкмо бе получила покана за преговори от самата Lufthansa. 

ТБС Груп бе отделена от Telelink България през 2019 г., ставайки едноличен собственик на доставчикa на IT инфраструктура, информационна сигурност и цифрова трансформация Telelink Business Services и няколко други звена на Telelink, ангажирани в подобни дейности.

Припомняме, че оттогава компанията разширява ударно дейността си на Балканите – в Северна Македония и Румъния, а през април обяви и експанзия в САЩ и Германия.

*Заглавието е променено след постъпила уточняваща информация от "Телелинк".

Подкрепи Economic.bg