Чехия под бомбена заплаха (обновена)

Евакуирани са редица гари в страната

Чехия под бомбена заплаха (обновена)

Бомбени заплахи доведоха до евакуацията на кметството на Прага, централната жп гара на чешката столица и гарите в още най-малко 10 града, предаде ТААС. По последна информация полицията не е открила взривни устройства на нито едно от местата, за които имаше бомбена заплаха, включително и в кметството на Прага. 

По-рано днес сигнал е подаден от неизвестен мъж по телефона, а полицията започна проверка на всички сигнали. 

Поради мерки за сигурност, предприети от страна на полицията, временно бе променен графикът на някои влакове. В момента всички влакове се движат навреме. Всички институции, в които бе обявена заплаха от експлозия, работят в нормален режим.

Чешката полиция ежегодно получава сигнали за заложени бомби, предимно на гари, в училища и административни сгради, пише bTV. В по-голяма част от случаите подателите са разкрити и привлечени към наказателна отговорност.

Припомняме, че по-рано днес един човек бе убит близо до Мюнхен след атака на жп гара, а няколко души са ранени при нападение с нож. Извършителят на жп гарата е предполагаем ислямист. Той е арестуван. Все още не е ясно дали атаката е свързана с тероризъм или има друг мотив. Местни медии твърдят, че е възможен политически мотив, пише „Фокус“. 

Коментари: 0