ЧЕЗ получи награда за зелена компания

Наградата е заради възможността клиентите на компанията да получават фактурите си в електронен вариант

ЧЕЗ получи награда за зелена компания
„ЧЕЗ Електро България“ е спечелила трето място в категория „Енергетика, воден сектор” в конкурса „Най-зелените компании в България“ 2018. Националният конкурс е бил организиран за осма, поредна година от b2b Media под патронажа на Министерството на околната среда и водите. Инициативата отличава представители на българския бизнес, реализирали най-успешните и устойчиви екологични практики.
 
На официална церемония, проведена на 11 май 2018 г., 33 призьори с най-добрите идеи, проекти и постижения в общо 14 категории са получили своите отличия. Кристиян Атанасов – ръководител Направление „Ключови клиенти“ в Дирекция „Корпоративни продажби“ е получил наградата за ЧЕЗ от Иван Иванов, председател на Българската асоциация по водите. Иванов е и член на Управителния съвет на Европейската федерация на националните асоциации по ВиК услуги (EUREAU) и на Фондация „Европейска бенчмаркинг корпорация“ (EBC Foundation).

"ЧЕЗ прилага дългосрочна стратегия за корпоративна социална отговорност, в която основни приоритети са опазването и грижата за околната среда и енергийната ефективност. Дружеството е силно ангажирано с популяризиране на идеите на енергийната ефективност сред клиентите като начин да се управлява и ограничава ръста в потреблението на енергия. Това е най-устойчивият икономически и природосъобразен начин за намаляване на разходите за електроенергия. Инициативите на дружеството в тази насока са предназначени не само да допринесат за устойчивото развитие и опазването на околната среда, но и да формират изцяло ново отношение към потреблението на електроенергия в полза на околната среда", пишат от ЧЕЗ.

Предоставяната от енергийното дружество възможност за получаване на електронна фактура позволява на клиентите да намалят използването на хартия с почти 9 млн. листа годишно. Над 370 хил. клиенти на компанията използват електронна фактура.

От въвеждането на услугата през 2011 г. до момента абониралите се за електронна фактура са допринесли в опазване на околната среда, като с избора си са спасили от изсичане над 3 550 дървета, спестили са над 32 млн. листа хартия  или приблизително 273 тона хартия, както и 682 мегаватчаса електроенергия, необходима за производството им. 
Коментари: 0