Cordeel строи четири ключови завода в България

Компанията изгражда базите на WITTE Automotive Bulgaria, Tesy, „Лавена“ и Melexis България

Cordeel строи четири ключови завода в България

Белгийската компания Cordeel Bulgaria строи четири ключови индустриални обекта в България, които ще бъдат завършени до средата на следващата година. Общата квадратура на четирите проекта е 28 200 кв. м., а инвестициите на компаниите в тях са за 26.8 млн. лева.

Най-големият от проектите е разширението на съществуващото производство и складова база на WITTE Automotive Bulgaria в Русе. Изпълнението по тази поръчка започва през септември тази година и ще приключи в рамките на девет месеца.

В Шумен компанията работи върху други два проекта. Единият е за изграждане на високостелажен склад с площ от 4 500 кв. м за българската компания за бойлери и отоплителни уреди Tesy.

Другият проект в Шумен е за разширение на производствената и складовата база на козметичната компания „Лавена“ (производител на „Бочко”), специализирала се в производството на натурално етерично лавандулово масло, висококачествена козметика и продукти за здраве.

Четвъртият проект е на Melexis България – международна инженерна компания, която развива дейност в областта на микроелектрониката. За тях Cordeel Bulgaria работи по проект за изграждане на нова триетажна сграда, към настоящата, който включва значително разширяване на производственото пространство, офис частта и складовата база. По план в началото на 2019 г. трябва да приключи грубият строеж.

Коментари: 0