„Да не се правят посрещания на премиера като Цар Освободител на летището“

Петър Курумбашев, евродепутат

Цитат на деня:

„Да не се правят посрещания на премиера като Цар Освободител на летището“
„Никои да не си приписва заслугите за връщането на пакет „Мобилност 1“ в Транспортна комисия. Да не се правят посрещания на премиера като Цар Освободител на летището, защото не е честно да се каже, че този резултат от вчера е постигнат от действията на един човек или една партия.“

Това заяви евродепутатът Петър Курумбашев относно връщането в начална фаза на пакет „Мобилност  1“, цитира bTV.

Вчера в Европейския парламент в Страсбург депутатите гласуваха трите спорни директиви и ги върнаха за преразглеждане в Транспортна комисия. „Резултатът е 0:0 и мачът започва да се играе отново“, коментира с традиционния си шеговит тон Курумбашев. 

По негови думи страните от Западна Европа, които прибързаха да обявят своя успех с приемането на директивите, и ние с изявлението на друг евродепутат Андрей Новаков за „капитулацията“ на пакета Макрон, сме отново в начална фаза „и започваме от нулата“. 

„Аз лично не вярвам, че този парламент ще успее да формулира каквото и да е решение, защото с наближаващите европейски избори желанието на определени политици да се пъчат и показват на мегдана нараства и възможността да се постигне компромис намалява“, продължи Курумбашев. 

„Следващите български евродепутати ще имат по-голям шанс да постигнат компромис по темата от сегашните“, завърши евродепутатът. 

В отговор на нападките на Курумбашев, Андрей Новаков коментира, че няма как да се пропусне шестмесечното Българско председателство и позицията, която страната ни продължи да отстоява, въпреки че ролята и е да бъде балансьор в Съвета на ЕС. „Ако е имало импулс, който спомогна да няма негативен резултат поне, не можем да го премълчим“, обясни Новаков. Той коментира и прибързаното си след едно от гласуванията изявление за победата на Макрон с това, че „когато живееш с проблемите на тези хора от една година насам се радваш на всеки малък успех“.
Коментари: 0