Граждани организират второ „бдение“ пред сградата на БДЖ

„Докато огънчето на железницата гори, ние ще сме там в защита на каузата на БДЖ“, пишат от гражданската инициатива

Граждани организират второ „бдение“ пред сградата на БДЖ
608 ~ 1 мин. четене
Гражданска инициатива „За обществен и релсов транспорт“ организира днес за втори път „бдение“ пред сградата на „Холдинг БДЖ“  на ъгъла на ул. Георги Раковски и ул. Иван Вазов. Поводът е „отказът на правителството да изплати дължимото на железницата и целенасочената политика за нейното унищожение“, пишат от инициативата. 

В последните месеци дружеството е изправено пред редица проблеми с кредиторите, които обявиха запор на сметки на БДЖ за 40 млн. лв. Частен съдебен изпълнител пусна за продан централата на железницата на ул. „Иван Вазов“ 3 в София. През тази седмица стана ясно, че железницата е успяла да се „разбере“ с кредиторите, а правителството взе решение да отпусне като възмезден заем целия дълг на БДЖ от 103 млн. лв.

„Малко повече от месец преди 130 годишнината на БДЖ, Железницата е изправена на ръба на пропастта, заради продажната политика на българските управници“, пишат от гражданската инициатива. Те ще запалят свещи през сградата на железницата като символ, че „огънчето продължава да гори вече 130 години и ние вярваме, че отново като птицата феникс, железницата ще се изправи от пепелта с нови сили“.
Подкрепи Economic.bg